Sunday, January 9

sains kesihatan punya kolej

tudiaa, arini dah sembilan haribulan satu dah kan?
gilaa, cepatnya masaa,
sedaq x sedaq tinggai gi setaun ja nak abehkan studi nih,
dulu time mula mula masok dulu terasa macam lamanya tiga tahun tuh,

dok pejam celik pejam celik,
nahhh, kalau congak congak, tak sampai setaun pon g,
ermm, suka? gila tak sukaa, 
lepas nih dok budget budget macam nak keja terus,
haa, cita cita tuh toksah dok cakap aa,
tinggi no alyaa?
sakan.

haha, tapi sunggoh aishh,
dulu langsung tak terpikiaq tau nak amek medical nih,
ha laa, masa mula mula dulu, saya amek sekolah agama,
pastuh saya amek teknikal,
kemudian saya amek business , akaun dengan geografi,
mana ada terselit pon biologi ka ,
fizik , kimia, iklim, perniagaan, saham, keuntungan, inersia,
tuh ja saya belajaq.

ermm, kalau sebut ja kesihatan,
nahh, dok nampak cuma doktor, nurse,
ubat, cucuk, jarum, darah!


errkk, yeuuww~
tuh jaa, ermm mana mau,
kena pulak patient tuh berak kencing muntah,
gila, lagi la serabut.

tapi bila pikiaq balik, masa mula mula 
nak register dulu,
macam mana ayah beriya iya soh saya p dengaq ceramah 
tuh dulu,
p interview tuh dulu,
and harapan ayah masa dok melawak melawak 
otw nak p penang tuh,
ermm, tuh yang wat ati makin terbuka nak terima,
tapi dengan syarat, bukan nursing!!

yang tuh saya tamau.

tau tak ayah cakap apa time melawak melawak tuh,
ayah cakap senang nanti kalau dia saket
kalau dia dah tak larat nanti 
ada jugak anak dia yang tau serba sikit bab bab nak jaga dia,
ada jugak anak dia yang buleh paham doc nak cakap apa nanti..

huisshh, dalam dok melawak ja ayah bagi ayat tuh,
senyap kami satu keta,
ermm, nak ja cakap balik time tuh,
ehh, tayah tunggu masuk kolej kesihatan pon
kami dah buleh jaga la ayah..

abeh? napa tak cakap?
hahha, malu, takot ayah terharu,
humm, t dah jadi sayu lak nak drive kan?
hahahha, okey , karot.

ermm, sedaq tak sedaq dah nak abeh ja pon kan?
alhamdullillah,
dalam tak berapa mau tuh,
setiap sem, result saya menten,
paling rendah 3.4 rasanya,
alhamdulillah.

iyaa, saya dah tua,
sunggoh saya baru percaya,
mau berubah?
owhh, nafsu ke arah itu ada,
cuma mampu dengan tak saja,
tamau cakap mau berubah atau tidak lagi,
nanti tak berubah payah pulak kan?

jadi, azam saya yang berkoyan koyan tuh,
biaq saya ja simpan,
biaq wishlist tuh
still ronda ronda dalam otak permikiran saya. 

ermm, start tadi nak bagitau tuh saja,
saya mau balik ipoh dah,
hahaha, rasa rugi lak nak type panjang panjang,
haah? sebab apa?

sebabnya pagi pagi tadi mama sudah kejut,
ehh, bukan bukan, saya bangun sendiri, ngehhh~

haa, saya bangun salam salam,
cium pipi kiri,cium pipi kanan,
paling sedih nak tinggai lala la,
selalu saya pi tunggu dia kat tadika dia,

ermm, tapi tak pa,
saya tau adek saya pandai,
sebab dengan dia ja pon yang kami speaking london,

bukan dia tak cakap melayu,
tapi vocab dia lagi banyak bahasa omputeh dari bahasa melayu,
kes? pengaruh kartun laa,
kat astro tuh banyak kartun,
tapi dia tengok kartun bukan semata mata nganga kat kartun tuh ja,
dia pilih untuk tak tukaq language,
pilih english compare to malay,
katanya tak paham kartun tuh cakap melayu,
sebab bagi dia kartun tu dari overseas,
so, kenapa kartun tuh perlu cakap melayu,
kalau dia nampak kat info tu ada perkataan mickeymouse clubhouse,
maka hentikanlah impian nak remote tv okey
handy manny pon cita best jugak
cita nih saya tak berapa paham pon, layan jaa..

yang nih pororo, tak bercakap apapa kot, x pasan lak..
yang nih wordworld, kartun nih semua ada spelling kat body deme.. 
artzooka, ajaq budak camna nak create benda benda sweet.. 
tah la kartun nih sebab apa lala suka..


hahah, budak budak, saya suka adek saya, saya sayang dia.

ermm, sekarang saya mahu sambung pejam mata semula,
hoho, selimut nih tebal,
katil nih tilamnya empuk,
tebal, nyaman,
kipas tuh saya pasang empat,
hahah, lampu?
lampu tayah pasang laa.


sedap nih kalau saya tido sat.
satgi dah nak masak dulu pulekk,
mau tau aa menu apa,
haha, ikan kerapu wat steam ,
udang besaq besaq yang mama
beli tuh, saya nak wat masak sos plum,
nahhh, lapaqqq!

hahah, babai you all.
ngehh, gedik.




tak sabaq jugak mau balik ipoh sebebnarnya,
mau jumpa incek kekaseh,
mau amek bau yang dah lama saya tak cium tuh,
rindunyaaaaaaaaaaaaa.....
heheh :)

jom sengihnyebik samasama

7 comments:

  1. halamakk sy br nk amek lgu ni kak.. haishh.. rugi tak tkr smlm.. dushh2!
    (post xbca lg dh kmen dlu)

    ReplyDelete
  2. bulehh ka? xpa2 lgu sy lg beshh.. :)

    ReplyDelete
  3. retroo ckit.. umoq dh 22.. xcyaa g nehh..

    ReplyDelete