Monday, November 29

sayang sayang sayang

owhh, new post, bernafsu nih,
tiba tiba nafsu nak berblogging melimpah ruah,
okey alya,
okey,
tadi kan sempat la blogwalking kat blog akak sepupu saya,
dia stay kat putrajaya,
dengan sepupu saya aka suami dia,
and yang bestnya depa.
haa, mereka sedang menanti kelahiran baby yang baru,
yess, syok lah mak usu saya,
tak lambat lagi sudah mau dapat baby,
yeahhh!!

dan yang saya mau kongsikan sangat dalam entri kali nih is,
nah laa, klik kat blog nih,
*sila tekan scroll mouse anda untuk link ini ya?
yaa, scroller yang tengah tengah mouse tuh ^^
haaa, best kan?tettttttt, gatai aishhh,
no alya no, sabaq sat..

haaa, bukan apa,
nak jadi cerita,
saya dari mula berkawan rapat sampai la sekarang
incek kekaseh saya tiap tiap malam
tak pernah tak bagi lengan dia kat saya,
hoho, motif?
tah laa, memang la benda tuh secara fizikalnya
saya tak dapat,
tapi secara psikologinya
tersangatlah terasa perbezaannya,
jika tertido and saya tak sempat mendengar apa yang di lalutnya sorang sorang
pasti, saya akan terjaga di pertengahan tido,
cuma untuk melihat message yang dia tinggai untuk saya,

yaa, cuma membaca yang dia telah selitkan lengannya dah cukop membuatkan saya
tidoq dengan senyuman
:)


jom sengihnyebik samasama

apa yang anda fikirkan?


haha, apa yang ada dalam otak saya sekarang?
apa yaa? apaa?
ermm, yang pertama sekali,
hari ni saya ponteng tak hadir kelas
sebab?
sebabnya saya saket perut,
hoho, ngehh~~

dua, salah satu sebab kenapa saya ponteng,
ehh, tak hadir kelas harini ialah,
saya susah hati, susah hati kenapa?
sebab incek kekaseh saya demam,
sampai tak buleh bangun,
:(

ermm, awakk,

awak cakap saya yang antibody tak cukup,
saya yang cepat demam,
tapi kenapa kali nih awak yang selalu cepat demam aah?
ermmm, kita kena ujan sikit ja kan petang tuh?
ha'ahh, yang petang awak abeh training tuh,
yang kita main hujan sama sama tuh,
awak ingat tak?

ermm, awak demam sebab saya kan?
saya yang degil nak jugak main hujan,
tapi kan, masa saya ajak awak tuh tak nampak pon tanda tanda nak ujan,
lepas saya dah siap n time awak sampai depan nih baru ujan kan?
sebab tuh saya ajak awak main ujan ja terus..
kan? awak ingat kan?

padahal petang tuh saya dengan kama dah
siap masakkan mee goreng lagi kan kat awak?
tunggu awak nak meh amek ja,
tapi awak g training dulu,
kalaulah awak meh amek dan makan mee goreng saya yang berkhasiat tuh,
saya rasa mesti awak tak demam kan?
lalalalalal~

ermm, okey,
mood seterusnya, apa yang ada dalam kepala otak saya lagi aa?
ermm, tiba tiba perut yang lapaq nih 
dok menjana otak supaya berfikir tentang satay
alaa, satay yang kat cikuciku tuh..
adeshhhh, agaknya kenapa ya saya jadi begini?
hormon dah tak berapa stabil kaa?
pms pms pms
cepatlah akhiri circle itu,

hahahah :)
nahh, ini gambar gambar saya 
dan si dia makan satay malam itu,
ergghhh, sayang,
macam nak lagi laaa,

*selalunya saya teringin nak makan satay bila saya
nak start marah marah bebai bebai tacing tacing ja.. ;)

maaf, pic ini taleh di rotate 
agaknya berapa cucuk satay tuh, kawan kawan?
haha, kenapa ya pic saya ketika makan tiada?
jawapannya ; saya tidak lahap ^^
me <3
yaaa, start malam nih dia dah bagitau me yang dia start sorethroat..
haaa, yang seterusnya,
apa yang masih dalam pemikiran saya
saya pon tak tahu,
cuma sedikit rasa lawak,
mau gelak nih,
sebab apa?
sebab saya baru saja bermimpi ketika tidor semula tadi,
nihh,
jadi sunggoh nih,
haaaa, instinct ka apa yaa?
owhh, mungkin kebetulan
yaa, seperti biasa kebetulan

yaa, maseh kebetulan 
tapi saya still nak gelak buleh? :)

jom sengihnyebik samasama

Sunday, November 28

p e l a n g i

humm, baru baru nih,
ada sorang teman,
sahabat, kenalan, brother :) ,
yaa, ini dia orangnya :)
*sila tekan scroll mouse anda untuk link ini
bertanya,
apakah kaitannya pelangi dan persahabatan,
ermm, yaa, apa kaitannya?

pelangi,
ermm, bagi saya pelangi itu cantek,
kan? semua pon kalo mau relate kan sesuatu yang indah,
bahagia, gembira, ceria,
semua semesta letakkan contoh warnawarni
kalerful bagai,
baru sedap, baru cantek,
 baru ada warna, baru ada rasa,
 baru ada gaya,
apa yang kaitan denga rainbow
mesti nampak sedap,
nampak cantek,
mau cerita macammacam rasanya tak larat dah,
dekat fb pon
penah saya tulih tajuk pelangi nih, try rujuk di sini,
tekan link ini, terima kaseh

kereta pon kaler kaler
sedapkan kan?

socks pon best?
macam winda kan? ;)
dress lagi..
dah tak nampak masam kan?
pancake nih, tapi nampak classy.

tengok kek nih,
sedap nyummynyummy kan?
dewasa pon cantek.. :)
baby lagi pulakk kan?

yang nih paling penting.. :)

jom sengihnyebik samasama

Wednesday, November 24

i m b a s s e k e t i k a

hoho, mood tengah bosan tatau apa mau buat,
tiba tiba keluaq pulak idea mau tulis 
cerita tentang si dia,

maaf kalo bahasa kurang energi,
tapi semua ini ikhlas dari hati :)

ermm, mula mula mau mintak sorry dulu;

sorry sayang tadak niat mau pikir benda yang dah lepas,
cuma terpikir ,
maaf sebab tamau menipu,
saya mengaku,
saya teringat benda itu sekarang..
:(

masa memang pantas,
memang cepat kan?
dulu time mula sampai sini,
memang sangat sangat kayu,
saya ada cicakman itu,

hidup saya cuma ada dia famili dan kawan kawan di hostel,
mau keluar saya bagitau,
mau ke kelas saya bagitau,
dia suruh antar gambar
saya antar
dia suruh saya bagitau duduk dengan sapa time dalam bas
saya x penah menipu,

ermmm, saya tak kemana mana
cuma ke kolej dan kawasan kawasan berhampiran saja
sebab?
kami jauh,
saya takot dia tak suka,
saya pon tak suka kalo dia tak suka,
owhh..

tapi sampai satu masa dia dah pergi,
tinggai saya sorang sorang terkontang kanteng,
ilang.

saya rasa kehilangan
secara tiba tiba,
*saya paling cepat down kalau kena tinggai, kena buang tanpa 
sebab musabab yang logik dan mampu di terima akal secara tiba tiba
di saat saya pikir saya sedang bahagia bersama dia.

dan saat itu,
saat saya down begitu,
saya cukup tak mampu nak kawal
ati, pasaan jiwa raga
air mata usah tanya laa..
sunggoh,
saya sudah puas kontrol.
tapi tak mampu,
mengalir tanpa henti,
try la kalo anda tahan pon,
bulehkah ia stop?
ia bertakong then mengalir jugak kan?
see..? 

macam orang bodo,
still mengharap sebab?
punca utamanya dia cuma ilang tapi maseh belom buang saya.

yaa, post kali ini akan jadi panjang,
saya mau dedikasi buat semua,
:)

mungkin semua kata kata semangat itu buat saya jadi kuat
memang,
saya tak suka bicara hal itu
saya mau simpan seorang,
biar ia di dalam,
biar saya simpan sorang,

yaa, emosi.
sangat emosi,
saat ini pon saya maseh sedikit emosi,
bagai terasa saket itu kembali,
ohh alya, 
be strong..

saat itu saya sangat rapuh,
fragile,
mudah tersentuh,
mudah saja air mata mengalir,
saket?
sumpah,
tuhan saja tau,

saya memang buleh ketawa,
saya buleh makan,
saya buleh online,
saya buleh kuar jalan jalan,
tapi jiwa saya luka,
:(

ketika itu cuma kawan kawan di sisi,

mau bercerita pada famili?
owh, saya tamau mereka bertambah susah hati,
saya yang degil,
itu salah saya.

kawan kawan sangat memahami,
saya punya sahabat
sahabat okey?
sangat berterima kaseh pada dalila halim,
norul kamariah
dan muaazam said..

* yang pertama ; saya dan belakang azam,
yang kedua ; saya dengan kama,
yang ketiga; KAMI bertiga,
yang keempat; saya dan ila

mereka sangat memahami,
teramat memahami,
saya takot bersendirian,
hampir setiap malam saya perlukan teman

saya takot..
over?

bukan, saya terlalu mengharapkan dia,
dan bila dia di rentap begitu tiba tiba
itu di panggil kejutan!

hampir setiap kali saya mau tidur
 ila akan temankan
di katil,
bercerita itu ini,
tukar tukar lagu,
tunggu sehingga saya terlelap,
:)

walau saya tahu ketika itu ila sendiri sibuk
punya hal sendiri,
tapi maseh punya sedikit waktu buat saya,
terima kasih adik..
* rindu saat saat itu..

kome mendengar
dan maseh memberi pandangan walau berkali kali
saya nafikan yang dia bersikap tidak adil 
pada perasaan saya,
maseh,

mereka; ila, kama, azam
maseh mendengar..
terima kaseh..

berkongsi bersama kama,
yaa, naseb kami hamper serupa..
itu membuatkan saya selesa,
hoho..

sakit?
ada lagik?
owhh, sekarang hampir tak ada,
:)

saya memang sayangkan dia dahulu,
DAHULU

saya buleh tunggu dia kalo dia mahu,
saya buleh sayangkan dia kalo dia mahu
saya buleh jadi tunggul kayu kalo dia mahu

tapi saya tamau tunggu
saya tamau sayang
saya bukan tunggul
untuk orang yang curang macam dia
what for??

luka itu ada,
tapi saya tak mahu ia ada,

penat menangis,
saya tidur,
bangun tidur
saya mau senyum.
fullstop.

yahh, mood baru alya,

tau tak?
anda cuma satu sahaja dalam dunia ini,
tiada yang lain
tiada persamaan
tiada yang buleh gantikan,
susah nak cari sumone macam anda,
yang sangat sangat sabar dengan
kerenah saya dari mula kita bersahabat baik
sehinggalah kita jadi............
 pasangan terbaik


erm, sunggoh, 
macam mau nangis bila dengar luahan anda,
saya tau anda teringin mau rasa semua itu
tapi mau buat macam mana,
sunggoh,
saya bukan manja,
suara saya sumbang,
saya tidak solid, ;)
saya gemok,
saya bukan lemah lembut,
saya kasar kedegaq,
ermm,
apa mau buat, 
saya mintak maaf,
*tapi saya kaya dengan kaseh sayang ;)

bila saya down,
anda pandai amek hati saya balik,
even kat mulut saya jarang jarang puji anda,
tapi kat ati, 
saya tau sudahlahh..
even anda tau saya mesti akan cakap kunon kunonnya 
anda tak kisahkan saya
anda tak sayangkan saya
tapi anda mesti buat dunno ja,
anda still comfortkan saya
anda maseh ada beside saya,
dan dari situ saya dapat rasa anda benar benar mau bahagiakan saya.
SUMPAH,
saya bahagia sangat sangat bila anda bahagiakan saya balik!!


yang saya paling suka tentang anda ialah anda sangat konfiden,
walaupon anda sedikit itam melegam pongkoq kuali,
tapi anda maseh yakin yang anda itu ensem,
hahhaa, bagi saya,
anda cantik,
cantik sangat,
cantik dari segala segi,

haha, punca?
saya kan tak cantik,
maka sesuai sangatlah kita bersama,
barulah kita complete each other kan?
sebab tuh la anda dengan saya kan?
:)

hermm,
dan itu yang buatkan saya senyum saat ini,
memikirkan betapa manesnya anda.
membuatkan saya terpalit dengan kemanesan itu sekali..

ermm, sebenarnya saya takot..
takot sebab setahun bukannya lama,
pejam celik pejam celik,
dah sampai masa itu,
nanti keadaan mesti dah berubah,
saat tuh,
anda jauh dari saya,
biar pon tidak sejauh mana,
tapi bagi saya yang sudah biasa di manjakan anda,
owhh, tempoh itu terlalu menyeksakan..


cuba anda pikirkan,
sudah terbiasa setiap hari saya melihat anda,
bergelak ketawa bersama,
mencium haruman badan anda,
bersiar siar bersama,
 jalan sambil pegang tangan gaban anda ,
makan sambil menyuap even sesuap pon pada anda,
dan nanti?
bila dah sampai saat itu nanti?
owhh, anda rasakan perasaan saya??
:(

 dan andainya pada masa itu
saya perlukan siapa siapa yang buleh dengar masalah saya

sambil saya nangis nangis
dan moncong moncong mulut 
saya takkan rasa pun lagi jari jari anda yang kasar
dan gaban itu usap usap pipi saya
picit picit idung saya
genggam tangan saya erat erat lagi....

ermm, lepas nih tah bila bila pulak laa kita buleh kuaq jalan
sama sama lagi kan?
sebab tuh sekarang saya mahu bersama sama anda sentiasaa
biar apa manusia lain mau kata,
saya cuma mau anda saja, biaq pun
hari hari kita mesti 
GADUH..

hahah, tapi, saya suka,
sebab bila time macam tuh 
saya tahu macam macam tentang anda
yaa, bergaduh itu perlu.

pasti ada hikmah setiap pergaduhan tuh,
dan eklasnya bagi saya
pergaduhan tuh yang buat saya bertambah sayangkan anda..


dan pada mereka mereka yang tidak berkenaan
yang terasa sengal dengan bait patah perkataan saya
maaf, tapi please..
BACK OFF
dari blog saya..
anda tak suka,
anda tergedik gedik loya,
hahah, who cares..

harap sangatlah anda maseh sayangkan saya 
seperti saya sekarang ini,
dan saya pohon janganlah anda berubah hati
walau kita dah berjauhan nanti,
amin.

jom sengihnyebik samasama

Tuesday, November 23

k a r a t

My heart to you is given..
Oh, do give yours to me.. 
well lock them up together,
and throw away the key...

cumel kan?
do u want me to tell u something really subversive?
 love is everything it's cracked up to be.
that's why people are so cynical about it.
 it really is worth fighting for,
being brave for, 
risking everything for .
 and the trouble is,
 if you don't risk anything, you risk even more..

hoho, sudah, sudah penat perah otak itu,
owhhoho,

ehh, ada lagi?

cinta seperti matahari,
 ia tetap bercahaya.
 Walau malam menjelma, 
cahayanya pada bulan tetap menerangi
 kadang kadang ia juga gerhana
 tetapi akan kembali jua kecerahannya.
cinta adalah santapan jiwa.
 Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong.
cinta tanpa menjiwai 
bagai layang-layang putus tali.
cinta adalah buta…
cinta tidak mengenal usia, 
paras rupa, 
mahupun kekayaan 
,
dan harta karun

 tetapi
 dari keikhlasan dari hati 
setiap insan 
antara satu sama lain.
tidak semua orang yang engkau cintai,
 mencintaimu 

jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya,
 maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.
sayang tidak bermaksud cinta.
suka tidak serasi dengan cinta. 
Kagum tidak bererti cinta.
 Bangga tidak semestinya cinta.

 Cinta adalah CINTA.
Cinta itu seperti sinar matahari,
 memberi TANPA mengharap kembali.
 Cinta itu seperti sinar matahari,
 TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari.
 Cinta itu seperti sinar matahari 
yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI. 

imma right? :)


 I care in my own caring ways.

jom sengihnyebik samasama

Friday, November 19

m a k a n m a k a n

yeahh, raya haji,
raya aidil adha,
raya sembelih lembu,
raya makan daging..

dan paling tidak seronok..
raya ini cuti saya sangaaaatt panjang,

panjang sangat,
maseh, hingga kini
maseh ada empat hari,
owhh, lama?
kan? lama kan?
ehh, sat jaa?
lama laa..
saya mishu dia laa..

owhhohoho, tetttt,
tidak mahu sentuh bab itu dulu,

post ini topik ini ;

makan

saya ulang taip;

makan

hahah, raya itu
saya buat nasik carrot saja,
tapi mama saya buat rendang tok,

hahhh, yang itu sangat lazat
salute mama!!
love you, mom..

hooho, maaf, gambar tak sempat ambil untuk bahan bukti
sebab? owhh, malam itu saya sangat sangat sangat letih.
hoho, penat memasak sama mama,

dan pagi raya itu, 
saya pon sudah jadi zombie,
seperti incek kekaseh,
ohh, influenced by you.

haahh, yang petang punya cerita ada bukti buktinya,
lauk pauk waktu raya, owhh, maaf saya terlupa sunggoh ;(

ini cups untuk cuppy cake saya ^^
ini pula telur telurnya
ini mesinnya
kita putar putar putar
letak benda kaler kaler tuh cikit
tadaaaa^^ cupcakes ready :)
ini kek lapis resepi mama
* tak sempat snap picture sebab letih ulang alik kat steamer
owhh, ini doh pizza :)
pizza ayah sama mama kurang pedas
extra kaseh sayang ;)
pizza kami, adek bradek pedas cket tapi kaler kaler :p
ini sup puyuh, saya makan sebelum raya :)
hahah, makan makan makan
buleh jadi gemuk..
errmm, tapi alor star memang syurga,
sebuut sahaja mau makan apa..
semua buleh cari..

haha, si dia pon kalah kalau saya cakap begitu,
* kan sayang kan?

hahaha, nahh,
nih picture raya baru ini,
snap begitu begitu saja,

cumei?
hohhh, terima kaseh,
perasan? suka ati saya laa,
saya yang taip,
owhh, anda geli?
saya tak paksa tengok,

janji si dia saya tau saya cumei atau tidak,
bak kata si dia itu,

jangan peduli dengan kata mereka,
cukup la kita masing masing tau kita camna,
bahagia tuh cuma kita ja yang rasa,
hahah, sayang anda lebih la sayang..

selamat hari raya
better late than never rite?
hoho, tiba tiba,
motifnya?
ini adek adek kecil saya
:)
owh TUHAN, 
saya mishu si dia,
mau jumpa incek kekaseh saya.. :((


jom sengihnyebik samasama

Monday, November 15

t e r i m a k a s e h

humm, terima kaseh untuk apa?
usah di tanya..
haha, berbesar hati,
sangat sangat besar sebenarnya..

ehh, kenapa alya?
kenapa berbesar hati?
owhh, lihatlah post sebelum ini..
lihat lihat..

haaa, nampak tak beberapa perbezaan di situ?
hahhhh!! ada bukann?
itu ialah kegembiraan saya..
kenapa? hati saya besar juga kerana itu..

haa, kenapa yaa?
maseh kenapa?
hahah, itu kerana incek cinta hati saya
dah mula menaip di situ..
hoho, segan menaip di facebook katanya..
haha, maka saya syorkan jika mau menaip
di blog saya..

yaa, blog ini..
sukadukajantunghempedu
kenapa yaa?
nama itu juga kerana kami..
tadaaa!!
kami memang banyak suka duka
asek asek gadoh
*hari hari pon sebenarnya

nih pon saya terkejut membacanya..
luahan yang sangat ikhlas yang sangat sampai di sini!!
hahah..
ini incek kekaseh saya
napa x center yaa?
jawapan mudah ; saya malas!



ermm, itu dulu yaa?
yang lain saya tambah di lain hari
masa sangat suntok
saya saket kepala..
hoho :(





jom sengihnyebik samasama