Thursday, April 28

tiba tiba macam penat.. tiba tiba macam lelah sangat sangat la wehhhh..




saya penat, hati saya berlobang sekarang, adoi, saket.
:'(

jom sengihnyebik samasama

Wednesday, April 27

its so hard to leave until you leave #3

okey, awak, yang part three nih saya nak bercerita pasai anniversary kita,
ha'ahh, saya tau kita dah cukup dah setahun, tapi saya tak update lagi pon pasai anniversary kita kan?
padahai even bulan bulan pon saya update, napa yang anniversary saya tak update kan?

hermm, actually saya not in mood sangat, sori sebab terbawak bawak,
awak pon tau kan, petang before tuh, iyaaa, petang duapuluhlima haribulan tuh,
kan kita pi klinik lagi kan?
haaa, awak yang kejut saya pagi tuh, thankQ okey? even malam tuh awak penat pon kan, awai jugak awak kena bangun pagi tuh kan? 
ermmm, sungguh sungguh saya dah set, saya tak sakit apapaa,
cuma maybe cyst saja, then, bila kita sampai klinik tuh, kita sempat lagi maen tukaqtukaq kerusi kan? haha..

tapi dalam hati saya nih awak, tuhan ja yang tau, bukan apa, time dua hari tuh tengkok saya nih sakit gilagila,
abeh semua petua saya wat, letak nila laa, sapu minyak laa, makan ubat laa,
saya deam jaa, nak ckp banyakbanyak pon seksa..
makan pon tunduk ja tau tak awak, dah la malam tuh taleh tido tau..
kerap ja terbangun bila nak aleh badan, kepala rasa macam berselirat dah uraturat..

ermm, so bila saya dah masuk bilik doctor tu saya pon senyum jaa, saya tamau pikir bukanbukan macam yang awak pesan,
tapi awak, bila saya masuk, doctor tuh jahat, dia x bagi pon macam apa yang saya pikir,
ermm, result tuh laen dari expectation saya la awakkk.
tak pa laaa, nanti saya ikut apa yg doctor tu suggest okey, saya pi jumpa pakar lagi senang, cepat skit doctor tuh cakap,
awak dont worry okey,
saya pon tamau pikir banyakbanyak lagi, kita nak final kan awak kan?

ermm,
 saya tau awak still ingat nak bawak saya makan nasik beriyani tuh kan?
awak tau tak padahal seksa ja saya nak telan, ermmm, sebab tu saya amek nasik setengah jaa,
dan naseblah nasik beriyani tuh dah abes, ermm, awak pon tengok kan nasik saya tak abeh pon, bukan tak sedap awak,
tapi tekak saya saket, ermm, iyaaa saya tau, awak nak bagi saya hepi sikit,
awak ada tanya saya, kita nak sambut anniversary kat mana kan?
tapi tah la awak, saya pon tatau, taak terasa pon macam nak sambut, tak pa jaa, kita bercinta bukan nak kejaq amount berapa lama kita bersamasama pon kan?
cuma berapa lama kita dah bersamasama tuh cuma satu ukuran jaa, 
apa yang kita rasa tuh saya rasa kan, macam dah lebih dari tempoh kita bersamasama,


maybe dulu kita dah berkawan baik, saya dah namapak awak macamana,awak dah nampak saya macam mana kan? bezanya dulu saya tak la tacing tacing dengan awak kan?
heee, malu.

ermmm, teringat lagi masa kita kita awaiawai time nak kenai masing masing tuh, before kita declare tu, alaaa, masa awak dengan saya dah start feeling feeling  tapi malu malu lagi tuh,
haaa, ingat tak? hahah, time tuh saya terjuloq kaki kat atas motor, time depan GM tuh, haaa, lawak kan?
cepat cepat ja tangan awak sambaq kaki saya, hahaha, maluuuu.

lagi satu masa kita pi tengok adek maen bola dekat padang apa tahh, laaa, yang time tuh ramai gila orang kat situ, awak ingat awak dah tongkat motor kan, tapi ruparupanya belum, hahahaha,
tibatiba ja motor tuh jatuh, habis semua orang kat situ pandang kan?
nahhh, saya buat muka kering ja panggey awak meh dok sini, haha, muka awak time tuh nampak sangat cerinnn..

awak ingat lagi tak masa kita pi taiping dulu, alaaaaaa, masa mahasiswa/siswi tuh dulu,
haaa, time tuh bday kama kan, malam yang budakbudak 10a ranjit kami tuh, haa, kan malam tuh awak share dengan saya makan megi? ingat tak kita gayut lamalama guna telepon hotel tuh?
haaa.. time tuh awak dah rasa kan?
iyaa saya tau, before tuh masa bday saya awak dah belikan a slice of cake dengan duapuluhdua batang lilin, owhmygod, tQ awak

haha, saya ingat time tuh awak just nak ejas saya jaa, ruparupanya this year pon saya still dapat lagi kek macam tuh, tapi kali nih awak x beli dengan saya, awak beli sorang sorang, tiba tiba ja awak ilang tengok tengok awak dah mai balik dengan kek bananachoc tuh, hahah mcam tau tau ja kan?

awak ingat lagi tak duluu, masa kita kuaq naik motor dulu, asal kita kuaq ja mesti ujan kan? padahai kadangkadang sikit sangat ujan tu turun, tapi still nak kena ujan kan?
pantang kita keluaq jaa, mesti ujan even tgh panas terik pon,
hahah, saya suka tau? hepi jaaa, kadangkadang lawak pon ada, bila kita pi tempat tuh semua orang kering jaa, kita yang beriyaiya lencun, haha.

ermm, sori jugak taun nih punya anniversary kita tak selebret iyaiya okey, inshaallah next year, panjang umur saya, ada lagi jodoh kita, kita sambut bestbest okey?
sori sebab taun nih kita tak watpapa ponn..


i love you dear, HAPPY 1ST ANNIVERSARY,
ALHAMDULILLAH.



*kome nyampah, kome tak suka, kome rasa cheesy gila,
 kome maleh nakk baca takpaa,  bukan untuk kome pon tau?



jom sengihnyebik samasama

Tuesday, April 26

its so hard to leave until you leave #2

okey, sambungan daripada cerita yang nih
lepas awak balik bilik tuh awak kol after fews minutes la kan..
awak tanya whether saya nak simpankan barang awak or tak,
saya diam jaa, mood maseh tak ada, then awak sendiri cakap, tak payah.

then saya tak sampai ati, saya pon text awak,
flow pon cmtu la, then awak mai antaq benda  tuh,
saya pon turun amek laa, muka sembam la sikit, nangeh jugak laa, bukan geram or marah kat sapasapa,cuma frust sikit dengan diri sendiri, 

yess, itu serius.
 time awak dah nak pi tuh awak sua tangan kat saya,
saya sambut and macam biasa salam jaa.
ermm awak yang amek tangan saya and cium, awak yang cakap sori,
awak yang cakap awak tamau pon apa yang dah jadi tadi,
still, saya mintak awak pk, mintak awak decide nanti, bila dah betoibetoi awak dah leh decide,
awak cuma reply iyaa, awak pikir, dont worry, awak pi, saya tengok.

macam panjang kan cita nya skrg nih, okey, to make it short
elok ja awak sampai kat kaki gunung tuh awak kol saya,
ermm, katanya, awak taleh nak on hp nnt kat atas sana sebab ujan,
guide yang follow tuh advice jgn on,
okey laa, tapi awak tamau letak dulu, kata awak, biaq la kita bersembang sampai dah x dapat line nnti sebab dua malam okey awak taleh kontek saya lagi..

owhmyy, masa tuh saya smpat gtau awak, amek msa nih, pkir betoibetoi, saya takda mslh untuk accept awak,
awak hampir sempurna untuk di bandingkan dengan kurangnya diri saya,
combination tu yang wat kita leh complete each other. tapi , mslh tu akan ada dkt awak, saya sgt complicated, sumpah. tapi kalau pandai handle saya at my worst then mslh tuh ilang. insyaallah.


okey, dan yang indahnya awak ialah, selepas dua malam awak kat atas gunung tuh,
penat letih luka berdarah camtu awak still ingat saya,
 sesampainya awak kat bawah tuh awak terus kol saya,
pagipagi tuh okey, 349 awak kol,
katanya awak dah salamat sampai, okey, mlm before tuh saya ada text awak, and dah gtau everything yang sepatutnya saya bagitau,
then awak wat macam tadak apa ja kan?

hermm, then saya mintak jawapan awak petang tuh kan, lepas awak bangun tido tuh,
dan jawapan awak tuh wat saya sedaq, bertuah sangat saya nih rupanya,
untunglah sapasapa nanti yang jadi wife awak,
untung sangat , itu ja saya dapat cakap, ehh, bukan saya cakap saya tamau awak,
tapi, kita cuma merancang kan?
dan kalau takdirnya saya panjang umo, dan saya yang jadi wife awak nanti alhamdulillah sangat awak.. :)



*awak, saya mintak maaf okey, saya tahu awak ikhlas, sori sebab before nih saya maybe tak pikir awak dulu,
and pasai gambaq, yang awak tengok dalam pendrive tu, tuhan ja tau saya betoi betoi terlupaa, sangat sangat tak ingat dah, dia bukan sapasapa lagi,
sori ya awak? 

jom sengihnyebik samasama

it is so hard to leave until you leave..

tadaaa, nahh, sat ja dah genap setahun dah kita bersukaduka sengihsebik sama sama,
oihhh, maybe bagi setengah setengah orang
setahun tuh apa la sangat kan?
owh my.. tapi kalau bagi saya, setahun tuh tempoh yang agak lama untuk somebody tuh 
leh tahan or tak dengan kerenah and segal songeh bebai saya nih..

haaa, jangan tak tauu, saya nih kepala angin okey, kalau bab tacing, bab nyebai, bab cerewet ,
saya la juara, bab bebel, bab nyentap, saya la hero..
hahah, macam yang incek kekaseh saya selalu wat, bila saya nyanyi lagu sang mantan tuh,
lirik dah tukaq sikit okey,
dah tukaq jadi top one dah sekarang nihh, haha 
yang blurblurr, sila rujuk entry nihh.. 

okey okeyy..
nak jadi ceritaa, dua tiga hari sebelum anniversary nih kita dah gaduh kann?
haaa, gaduh besaq jugak laa,
tatau la nak kata punca tuh camna,
tapi time tu saya sangatt besaq palaa.
rasa down, rasa nk nyebai, rasa sentap,
semua ada..
haha, hari yang dapat award achievement tu la saya dah start stress.

tapi, saya tamau point itu salah sapa dah.
cukup la yang dah lepas tu lepas,
nahh, sampaikan hari tu nyaris nyaris dah tau x..adoii, saya terlepas cakap
dalam dok bebaibebai teriakteriak tuh..
hummm, nak tarik balik saya ego..
sampai la awak mai depan bilik nih nak settle,
saya still deam and ego maseh tinggi,
saya keluaq dari keta tuh sikit pon tak toleh balik dah
yaaa, agaknya sebab tuh la awak agak stress and penat.

yeahh, awak sudah penat, and bila dengaq ayt tu saya sudah down teruk,
nak pujuk balik , saya panggil awak balik, awak mai depan bilik, awak tanya saya kenapa,
saya guna modai nak pulangkan gelang awak, nak bagi deodorant awak , and cupcakes group kita aritu,
tudiaa, modai x kena langsung.haha,awak duduk jugak, amek cupcake tuh, saya paksa awak makan dengan saya, muka masingmasing kelat ja,
time tu saya amek point nk sembang slowslow dengan awak,
nahhh, nak pujuk tak pandaii.

time tuh barula awak slow talk, tau itu ini,
yess, awak cuma tahu nak share bila kita dah nampak benda itu satu masalah.
ermm, okey , saya terima.

then, bila dah siap semua, awak nak mintak diri nak balik sebab malam tuh awak nak gerak naik gunung,
deme nak hiking ramai ramai,
okey, saya okey saja,

then, saya salam awak, saya pesan,
amek la masa nih, pikir dulu lagi sekali abeh abeh, 
apa pon keputusan awak lepas nih,
saya terima ja seikhlas hati saya,
wahh, konfiden kann?

awak cuma angguk, and terus gerak balik bilik.



hurmmmm, apa jadi lepas tuh?
part 2 okey? 
sabooor..



*percintaan mana yang asek happy ja kan? lumrah la bergaduh suma tuh..
still kurang , lebih saya nak accept.



jom sengihnyebik samasama

malam ni yang ni dulu okeyyyy, nanti hapdet laenn, yeahhh!!

alhamdulillah.

biaq pon ada yang pahit, manisnya tetap ada..



jom sengihnyebik samasama

Sunday, April 24

yessss, cukup yang tu dulu, yess okey yes.

yeahh sayang saya dah selamat turun dari gunung tuh, elokeolk dapat line ja dia teus message and call,
agak-agaknya kan pukui berapa ya?
hahah, 349 pagi baru sampai bawah tuh, adoii,

tapi dia cakap dia enjoy sangat.
then its okey laa.
pic naik gunung tuh nanti ja dia bagi, 
coz kat atas tuh taleh nak guna phone bahaya.

owhh, lepas gayut sat and dia pi makan
saya tidoq balik,
lega aihh..




jom sengihnyebik samasama

hari ni sunyi sangat, malam nih sepi gila, owhh hati nih pulak? ermmm...

tah la kenapa, hari nih terasa sangat sunyi tuh,
malam nih rindu lala, rindu mama,
rindu depa depa kat umah tuh,
rindu kat ct nisah,
rindu kat incek kekaseh rindu kat semua laa..

mandom and mendap tau tak?
padahai abeh gak basuh baju sebali,
masak lagi tadi,
sempat gak tengook indon gaduh kat bawah hstel tadi,
suma sempat.
tapi still kosong.

owhhh, incek kekaseh, cmana la kan kalau saya betoibetoi ilang awak?
adoii, sedih la malam nihh, sayu jaa...
mood pon tak berapa nak ada,
tengkok nih saket, yang bengkak nih sangat saket.

nak pi amek result ari isnin nih,
adoiii, nak menelan pon seriauu.

adoii, sempat tak aa?
ermmm, rindula kat muaazam said
nak ngadu kat diaa, 
balik la cepat sayang,
dpt line sikit pon tapaa..

saket nihh, kalih belah nih sakit,
baring sakit,
dongak sakit.

adoiii, sempat tak nihhh..?



sorii, sangat mengadangada, tapi saya nak dia timetime macam nih,
owhh, letih sangat.
:(



jom sengihnyebik samasama

Saturday, April 23

pengalaman dating yang paling memalukan :)


pengalaman dating yang paling memalukan niih saya update sebab saya join contest cikgu cinta..

okeyy, first time nih masok contestcontest kat blog..
ermm, nak 15o perkataan ja yaa cikgu?
baekk saya cuba yaa?
kalau cikgu rasa macam best cikgu bagi la markah lebih,
 tapi... kalau tak terpilih pon tak apa,
cikgu baca ja , saya taip eklas untuk share dengan semua.. *senyum.

pengalaman dating yang paling memalukan saya ialah 

masa tengok movie 'CUN'. kami dah set nak pergi tengok pukui 3, tapi disebabkan masing-masing dah kenyang lunch maka lajaklah sampai session yang 5.20 pulak. boyfie tertidoq jadi dia mintak saya kejutkan  dalam 4.30..saya dah siap mandi, baru la saya kejut, sebabnya saya cuci rambut, nak tunggu rambut  kering lagi ..tapi,  5.05 baru dia sampai.. sepanjang jalan muncung itik la saya.. bila dah sampai kat Jusco, time tu dah 5.25 jadi lepas ja ambik tiket saya pon terus lari laju-laju masuk dalam hall tuh cepat ja sua tiket kat budak yang amek tiket tuh, sekali saya dengaq dia cakap 'belum lagi, tunggu lampu menyala dulu' . saya blurr ja.. budak tu ulang lagiii.. ~tettttttttttttttttttttttttttt~ baru saya dan pickup, alololowhhh, belum lagi, nahhh.. time nak turun tangga baru saya perasan, ramainya manusia kat bawah tuh  dok tengok saya cempera, hahaha, incek kekasehh? dia senyum sahaja.. terus saya gelak kaver malu, heheh..


- saya tag dalila, amny, zue <3




*hahah, moral of da story : tolong jangan kelam macam saya.
kalau rasa macam tak malu pon then its okey, tapi saya sangat malu dah time tuh, aiyoooo.
btw cita CUN nih pon sempoi jugakk..
thx incek kekaseh sebab still genggam tangan saya time saya malu aritu.. :')





jom sengihnyebik samasama

rindu kaa? tolong laa.. teringat saja okeyy.. :)

adoii, dari pukoi 10 lagi tak dapat kontek si dia dah,
tak dapat gayutgayut sampai tertidoq
tak dapat dengaq pon si dia nyanyinyanyi before tidoq
tak dapat bebaibebai pon kat si dia malam tadi

ermmm, pagi tadi pon terjaga tak dengaq suara sidia lagi..
adoi sayanggggg.. balik la cepatttttttt..!!

rindu nihh.. ermmm.. erkkk..


*sori cheesy sikit..
hahah, rimas? sila klik x kat wall tab anda..

jom sengihnyebik samasama

Friday, April 22

andainya dia tahuuu, andainya saya tahu, andainya kita tahu..

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah,
itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.
Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.

Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksud kannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu.

Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.
Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.
Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula.

Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.

Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan .

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.
Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.

Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


jom sengihnyebik samasama

sekosong hati saya, owhh, tolong jangan jadi lebih kejam ya dunia, tolong jangan jadi lebih rakus okey perasaan..

jiwa kosong sekosong minda
hati kosong sekosong rasa.





jom sengihnyebik samasama

Thursday, April 21

sila yaa, jemput ke kenduri saya , jangan tak mai pulak tau?

dua hari lepas, masa tengah lepaklepak
dekat katil member saya kan, da sorang bestie saya tanya,
nak ka saya kawen dengan AZAM?

nahh, soklan..
ermm, pikiaqq pikiaq..
okey, dapat jawapann, ermmm, tatau la dulu..
tapi saya jawab malumalu..

hahah, sebab apa malu?
entah laa..rasa segan sangat nak bercakap hal tuh..

bukan tak pernah terpikiaq.
pernah.
bukan tak pernah tersasul..
pernah.
bukan tak pernah melawak..
pernah.

tapi kenapa yaa saya tatau nak jawab apa
 bila di tanya mau kawenkah sama itu azamm?

tu diaaa.. nak jawab apa?
ermm, kemaren pulak masa tengah dok tunggutunggu 
nak rehearsal HIGH ACHIEVEMENT AWARD tu..
sis saya pulak tanya,
pulak dahh, lagi sorang..

ermm jawapan saya maseh sama tatau laa.
nak expresskan benda nih macamana pon saya tatau.
then tadi, masa nak tunggu event HAAC tu tadi, sorang classmate saya tanya lagi.

nahhh, berturutturuttt..
lagi sempoi soalan dia, tibatiba and sangat terbuka.

then saya bagi jawapan yang sama.
iya laa, itu yang paling ikhlas ponn..

tatau lagi macamana, insyaallah
ada jodoh ada la rezeki kami nak tinggai serumah 
kongsi susahsenang samasama
kongsi sengihbebai samasama
kongsi nasikayaq samasama
kongsi selimutbantai samasama

iyaa, saya sayang dia,
dan saya yakin setakat hari ini sayang dia maseh kekal untuk saya.
mungkin si dia sedikit berbeza.
yaa, ada perbezaannya,
tapi bukan perbezaan yang ketara,
cuma perbezaan bilamana dia sudah mampu membaca mimik muka saya
gerak tubuh saya, intonasi suara saya,
dan waktuwaktu kritikal saya.



saya? hahah, banyak lagi nak kena menuntut dengan dia..
sungguh, sebab itulah saya sangatsangat salute sama dia.
walaupon ada ketikaketikanya saya sangat lelah dengan sesuatu,
bukan cara saya untuk simpan biaq menjadi luka dan akhirnya memudaratkan,
dan yang INDAH nya dia ialah dia mampu menjadi air di saat saya menjadi api,
dia mampu menjadi angin saat saya keperitan
 dia mampu menjadi batu saat saya mulai kaku.
dan dia mampu mendengar dan maseh melayan merapurapu saya
bila saya tibatiba tertidoq and terjaga semasa kami on call.

dan untuk jawapanjwapan dari persoalan itu,
jawapannya mestilah ya saya mahu,
tapi saya buntu,

mahu mengaku iya saya mahumahumahu dan kemudiannya kosong 
atau biarkan saja ianya terjadi sendiri.

lagi pulak saya cuma seorang perempuan,
tak sedap pulak jika saya yang teriyaiya nak 
menyuarakan yang begitubegitu.
kan? betoi tak?

ermm, lumrahnya dunia, manusia, alam.
takkan la nak pulak kita berkawin dengan
 orang yang kita tak cinta kita tak sayang kan?
takkan la pulak kita nak bersayangsayang 
dengan orang yang bukan siapasiapa di hati kan?

yaa, saya cuma single tak lebih enam bulan,
bukan gelojoh, cuma rasanya tak perlu di tangisi di ratapi,
insan yang tak sepatutnya di ambil peduli,
seawalnya iyaa, saya sakit, 
sangat sakit, iyaa, putus cinta yang tiada punca..bayangkan?
kemudian bila sebab sudah nyata, jelas, untuk apa lagi?
saya tidak bodoh dan tak mahu di perbodohkan.
takot itu ada, sepatutnya semua perlu ada.
sedih putus cinta, mesti laa, dia yang kita sayang, macam kita nak 
berpisah dengan member sekalipon, rasa tuh mesti tercuet sedikit kan?

baikk, mungkin terlalu cepat untuk menilai samada perlu berkahwin atau tidak,
maseh terlalu awal, untuk mengatakan dengan sekonfidennya 
'yess, saya nak kawen dengan dia..'
dalam tempoh lebih kurang setahun berkawan, 
tiga bulan menjadi lebih akrab dan hampir setahun bercinta

rasanya maseh tidak cukup andai saya nak claim yess, saya nak kawen dengan dia.
niat itu ada, tapi cukuplah sekadar itu dahulu,
tamau overover, susah nantinanti,
dan si dia?
yess, si dia mampu menerima jawapan itu seadanya,
dan cara si dia berfikir tetap terbaek buat saya,
tidak menonong di sebabkan buta dalam bercinta,

'insyaallah sayang, ada jodoh kita, insyaallah..'

cukup,cukup setakat itu..
itu sudah sangat memadai,
saya sudah mampu berpuas hati dengan itu.



tQ sayang, saya senyum sekarang.




jom sengihnyebik samasama

Saturday, April 16

minggu yang sibuk, hati makin serabut, owhh TUHAN, berikan yang baikbaik saja, amin.

humm, nak jadi cerita saya nak kena p hospital lagi,
nak kena wat check lagi,
and finally baru leh determine apa masalah saya

klinik sudah pergi, terima kaseh muaazam said.
*sampai terlenalena dia :')

ermm, sangat cuak,
teramat cuak, semoga yang baikbaik saja untuk 
saya dan insaninsan yang menyayangi saya

sangat bizi dengan presentation,
sangat tenat dengan life.

owhh TUHAN berikan yang baikbaik saja yaa?
ermm, tapi jika ini yang terbaik, 
saya mahu ucap alhamdulillah cuma.

dan tolonglahhh, biaq semuanya berjalan seperti sediakala,
sangat takut untuk harihari mendatang, SANGAT.

p/s : doakan saya!





jom sengihnyebik samasama

Thursday, April 14

ehh, perlu ka apa semua tuh DREAMGIRL / DREAMGUY bagai?

ahaakk, perlu ka semua tuh? 
dreamgirl / dreamguy tah halahala apa lagi tuh?

ermm, actually orang yang dah ada bf or gf tu 
tak payah la kome nak cari dreamguy or girl kome naa..
 sebab useless la, adoiii..just hargai la orang 
yang dah betoi betoi menyayangi kome tu..

tak payahla kome nak kejaq orang yang tak sukakan kome
 lebih baik kita menyukai orang yang sukakan kita bukan kita yang suka orang tu
benda tu macam bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi orang kata 

and bila kita dapat orang yang kita idam idam kan
saya sangat berani confirm la kome mesti susah nak kekal 
sebab deme sebenaqnya tak suka kome

deme accept kome just sebab kome nampak macam kesian ja kan
ya la haihhh tak terima nanti menangis menangis .

what goes around comes around
bila DREAMGIRL u tuh dah TENDANG u
u datang merayu merayu kat i

 jangan harap!
 tapi, bila u mai tibatiba u just buat i jadi sedih 
MENANGIS 
 bukan sedih and MENANGIS sebab SAYANG 
sedih sebab pity sangat kat u

ERRR, prinsip saya senang ja 

 if kita nak dia setia dengan kita,
 kita kena tunjukkan dan buktikan kesetiaan kita ,
 jangan pernah khianati orang yang kita sayang 
hidup ada KARMA


kadangkadang saya pon tak paham kenapa perlu ada duatiga GF / BF
sedangkan dia sudah ada GF /BF  dah dah sayang sangat kat dia,
tak cukupkah dengan seorang?

dan jika ada kekurangan kat GF / BF tuh kenapa tak lengkapkan ja,
kenapa nak adopt outsource dari luaq,
dan kenapa nak kena ada yang luaq sedangkan maseh nak stay dengan GF / BF  yang sedia ada
ermm, mungkin saya cuma pandang dari luaq,
dalaman saya tak tahu,
okeyokey, mintak maaf, cuma terpikirpikir,
melalutlalut dah nih

dan buat YOU,
sori yaa, I tak suka tengok YOU macam gila talak tuh.
go, catch your DREAMGIRL / GUY tu okey!!

me? i will STAY macam sekarang.
goodluck!





tah laa, saya mesti tak reti punya,
main game tengah cakap handphone pon kantoi,
hoho, takuitttt, 
hebat kan merekamereka yang mampu, 
anugerah tuu, hoho.



jom sengihnyebik samasama

Monday, April 11

ghaibmu? biarlah.

aku bukan jenis buang, aku simpan,
aku bukan jenis simpan, aku lepas.
aku tahu apa aku mahu, aku paham apa aku rasa.
bukan ego, cuma cuba  menolak hipokrit.

p/s : mungkin ada kebaikkan untuk semua ini.

jom sengihnyebik samasama

Saturday, April 9

siapa bosan sila ignore post ini, bukan untuk anda pon :)


saya ada awak jaa, saya nak tuleh pasai awak la,
macam awak cakap semalam sebelum tertidoq tuh.

yess, saya tuleh kat sini na?
terima kaseh.

ehem ehem.

awak panggil nih obses dan gila,
tapi kalau kat saya yang ni yang saya panggel cinta.
* bukan pasai kentut bau wangi or taek kaler emas ookey
saya langsung tak pernah bosan tentang awak.

harihari ngadap awak pon tapa,
harihari gayut dengan awak pon tapa.
harihari gaduh dengan awak pon tapa.

ermm, maybe orang akan kata gadohgadoh nanti cepat jauh.
tapi selama yang saya dah rasa selama dengan awak ialah
bila kita gaduh kita dah kenal each other lebih baek.
haa, kan? dan even kita gadoh pon hati saya tak pernah berubah.

mulut saya bising, tapi hati saya dah sejuk.
awak pilih untuk deam tapi awak sangat membantu.

naahh, saya langsung tak malu nak ngaku awak tu boifren saya.
betoi, even awak dah makin gelap macam 'uncleuncle' bangla yang dok wat rumah tu
saya still dengan bangganya hold tangan awak, jalanjalan kat JJ.

biaqlah orang nak kata apa pon saya tak kisah awak.
saya cuma pikir deme tu jeles ja bila kata bukan bukan tuh,

saya bukan nak menunjuknunjuk saya ada boipren ensem, sweet, cumei macam awak
ehh, biaq laa, saya nak puji awak lebihlebih pon, boipren saya,
awak punya ensem, sweet, cumei tu kan biaq saya ja yang tau okey.
orang lain nak cakap hapa pon biaq lantak la kat deme kan..

okey, okey back to mood,
cuma cara nih ja yang saya leh wat untuk provekn kat awak yang saya sayang awak sangat sangat
tuleh pasai awak kat blog saya,
tengoktengok video awak yang saya dah record, okey, video saya tak upload okey.
dulu jaa awak, tapi sayang nak delete entry nihh.

ermm, walaupun ini public blog, saya peduli apa
semua tercipta kerana perasaan saya.
alau orang nak kata saya tak dapat kawal perasaan pun,
saya tak kisah laa, sikit pun tak kacau depa..
lagipun bukan harihari pon saya nak cita pasal awak.
saya pun bosan -_-" hehe... okay tipu.
awak selalu kata saya ikut kepala saya ja..
selalu marahmarah awak, bebelbebel kat awak..
fuhhhh banyak lah bnda tak best pasai saya awk suka cakap..
* msti awak cakap camni kan bila baca nnt "ya ka selalu?" haha, biaqlaa..

tau tak? itu semua tanda saya sayang awak tau.
ehem.. haha, cuma part ikut kepala sendiri tu sebenarnya saya nak manjamanja ja..
buleh kan buleh kan?

sebenaqnya kalau buleh saya tamau awak ilang.
tapi kalau boleh la kan.. =')
tapi kalau Allah tu dah kata...
"dia bukan jodoh kau"
nak buat macam mana?
terpaksa lah kena terima jugak walaupun tak sanggup
walaupon rasa perit ya amat..
sebabnya ustaz/ustazah kan dah ajar salah satu rukun iman ialah
"Percaya kepada Qada dan Qadar"
Ok. Enough said.
nak tuleh panjangpanjangpanjang nanti buang masa awak pulak
so, kalau free awak selaluselalu la tengok blog saya okey?

manala tau kot kot bertambah sayang awak kat saya nanti. :)





jom sengihnyebik samasama

Friday, April 8

awak, entri ni khas untuk awak. terima kasih sayang!

awak
iya ka awak dah rasa saya macam lain?

awak
iya ka awak dah rasa saya tak sayang awak lagi?

awak
iya ka awak rasa saya dah tak suka lepak dengan awak lagi mcm duludulu?

awak 
iya ka awak dah rasa saya dah bosan dengan awak?

awak
iya ka awak rasa semuasemua tuh?

awak
saya sedih sgt bila saya dengaq awak tanya saya camtu masa dalam kereta petang kemaren.

awak
saya rasa sayu sangat bila dengaq awak mengumam camtu sorang sorang

awak
saya tak tido pon masa awak tanya saya camtu,

awak
saya sedaq dan saya dengaq semuasemua tuh tau tak

awak 
sedih saya bila saya pikir semuasemua tuh

awak
suara awak selow sangat time tuh, sayu saja

awak
masa tangan awak usapusap rambut saya tuh saya macam nak nangeh ja

awak
semalam bukan saya tamau lepak dengan awak

awak
saya appreciate effort awak nak dekat dengan saya timetime saya mcm tu

awak
saya cuma tatau nak face awak macamana

awak
saya main game sebab saya takot saya tak mampu nak tahan mata saya dari alirkan air mata

awak
saya okey saja, cuma saya takot

awak
saya tak bercerita banyak sebab saya nak masa untuk diri saya dulu

awak
saya dah tahan air mata tu dari pagi semalam lagi sebab saya malu dekat iqa

awak
awak tau kan saya gelabah kalau nak p jumpa doktor

awak
saya mintak maaf, saya dah try tahan sebab tu saya wat wat tertidoq

awak
saya ada banyakkkkkk benda nak bercerita dengan awk semalam

awakk
sayang saya tak pernah kurang dekat awak

awak
saya memang cepat marah marah sekarang

awak
percaya la kalau buleh saya nak ja dekat dengan awak selalu

awak
saya tak sayang awak mainmain

awak
terima kaseh sebab awak dengan saya

awak
saya bersyukur sangat sebab saya ada awak, bukan orang lain

awak
terima kaseh sebab jawapan awak selalu sama dari dulu sampai sekarang dalam halhal macamni

awak
janganla awak risau, saya okeyokey saja

awak
dan kalau pon saya tak okey nanti, tolonglaaa, awak kena okeyokeykan saya jugak macam semalam macam sebelumsebelum nih

awak
saya sayang awak sungguhsungguh, mungkin saya tak mampu nak jadi mcm depadepa
tapi saya tau hati awak , saya tahu hati saya.

awak
jangan pikir macam tu lagi yaa,  ingat tau, saya sayang awak


saya HEPI SANGAT dah dengan awak.

alhamdulillah.











jom sengihnyebik samasama

Wednesday, April 6

awak, awak jaa, yaa, awak laaa.. :)

awak
tau tak makin hari saya makin dekat dengan awak

awak
tau tak saya suka sangat bila awak gelakgelak dengan saya

awak
tau tak saya suka sangat bila kita cakapcakap pastu awak terus tertidoq

awak
tau tak saya suka sangat bila saya masakmasak pastu awak makan banyakbanyak

awak
tau tak saya suka sangat bila dapat makan dengan awak samasama

awak
tau tak saya suka sangat bila saya makan saya dapat suap awak even sesuap pon

awak
tau tak saya suka sangat nyebai dengan awak sebab saya nak manjamanja
(HAHA)

awak
tau tak saya suka sangat bila dapat kejut awak pagipagi time before pi kolej

awak
 tau tak saya suka sangat bila dapat ceum bau badan awak yang dah bercampor dengan deodorant tu

awak 
tau tak saya suka sangat bila awak dah nak start geram bila saya pukoipukoi awak

awak
tau tak saya suka tengok muka zombie awak bila pagipagi nak pi kolej tuh

awak 
tau tak saya suka sangat bila kita keluaq naik motor mesti kita kena ujan
(huhu)

awak 
tau tak saya suka bila awak tibatiba deam bila tengok saya bercakap tottettottet
*aww, malu..

awak
tau tak saya suka sangat bila awak try sangat sangat nak penuhi janji awak even saya tau kadangkadang awak penat

awak
tau tak masa saya type short entry nih saya senyum sorangsorang sebab semua yang saya state kat atas tu semua tengah dok play mode dalam otak saya nih.

awak...


LOVE U!

jom sengihnyebik samasama